Taustaa sheltteilylle


Aloitin shelttiharrastukseni kun hankin itselleni ensimmäisen shelttini Susadan Mina Mystican. Mina, pieni sydänten särkijä tuli meille 9.9.2004, ja se päivä oli yksi minun onnellisimmista päivistä! Shelttilaumamme alkoi kasvaa ja niinpä meille tuli 17.7.2005 toinen shelttineiti, Sunsweet Fine Line ”Ninni” ja 13.5.2006 laumamme kasvoi vielä yhdellä shelttineidillä, kun Minitiimin Quizz Show "Nasta" tuli meille sijoitukseen. Nasta oli meille tullessaan kahdeksan kuukauden ikäinen ja löysi paikkansa laumasta todella hienosti.
Mystica Linen ensimmäinen pentue syntyi 10.5.2008 ja pentulaatikon pohjalla tuhisi neljä pentua, kolme urosta ja yksi narttu. Ja tästä pentueesta ainokainen narttupentu jäi meille kotiin ja sai nimekseen Maisa. 

Tällä hetkellä kotona asuu viisi shelttityttöä. Kasvateistani Maisa, Mystica Line Made Of Dreamas on vanhin, joka täyttää tänä keväänä  14 vuotta, Miisa, Mystica line Love At First Sight 11 vuotta, Pipa, Mystica Line She's The One 7 vuotta, Venla, Mystica Line Time Of My Life 6 vuotta sekä Pirkko, Mystica Line Aiming For Glory 5 vuotta.

Koiranäyttelyjen lisäksi osa koiristani kulkee minulla töissä mukana. Viime vuosien aikana Pirkko on toiminut koulullamme koulu-ja lukukoirana ja Pirkko nauttii täysin siemauksin olostaan, kun pääsee mukaani töihin.

Kasvattajan peruskurssin olen käynyt helmikuussa 2006 ja kasvattajanimi Mystica Line minulle myönnettiin 3.7.2006. Kennelin nimi tulee Minan ja Ninnin mukaan. 

Olen Suomen Kennelliiton ja Shetlanninlammaskoirat ry:n jäsen.


Kukapas se minä olen?


Ammatiltani olen koulunkäynninohjaaja ja työskentelen Haukiputaan koululla. 2006 suoritin Koulunkäynninohjaajan ammattitutkinnon ja vuonna 2009 aloitin työn ohella Koulunkäynninohjaajien erikoisammattitutkonto-opiskelut Oulun Seudun Ammattiopistossa ja sieltä valmistuin 1.6.2012.
Vuonna 2017 suoritin lähiesimeistyön ammattitutkinnon Oulun Seudun Ammattiopiston liiketalouden yksikössä ja 1.8.2018 aloitin opinnot  Humanistisessa ammattikorkeakoulussa Helsingissä ja yhteisöpedagogiksi valmistuin marraskuussa 2020.

Shelttiviisikon lisäksi perheeseeni kuuluu kaksi iki-ihanaa poikaa, Jere 20 ja Saku 25. Asumme Jeren kanssa Oulusta n.20 km pohjoiseen päin, Haukiputaalla. Meitä ympäröi kaunis luonto ja Kiiminkijoki virtaa "ihan vieressä". Vain muutaman minuutin ajomatka ja eteemme aukeaa meri, josta saamme nauttia majakkoineen ja kuohuvine laineineen.

Tässä tällainen pienimuotoinen esittely minusta.

Tervetuloa tutustumaan sheltteihini. Toivottavasti viihdyt ja tulet vierailulle uudelleenkin.