Taustaa sheltteilylle


Aloitin oman shelttiharrastukseni, kun hankin itselleni ikioman koiran, Susadan Mina Mystican ”Mina”. Mina tuli meille 9.9.2004. Koko kesän vierailin lähes päivittäin Ainilla ja Tiinalla katsomassa ”pikku” Minaa. Ja pieni se kyllä olikin, painoi 1740g, kun tämä pieni sydänten särkijä tuli meille! Ja se päivä oli yksi minun onnellisimmista päivistä! Mutta kuten tiedämme.. nälkä kasvaa syödessä ja niinpä meille tuli 17.7.2005 toinen shelttineiti Sunsweet Fine Line ”Ninni”. Ja päivä kirjautui jälleen niihin onnellisimpiin! 13.5.2006 laumamme kasvoi jälleen yhdellä shelttineidillä, kun Minitiimin Quizz Show "Nasta" tuli meille sijoitukseen. Nasta oli meille tullessaan kahdeksan kuukauden ikäinen ja löysi paikkansa laumasta todella hienosti.
Mystica Linen ensimmäinen pentue syntyi 10.5.2008 ja pentulaatikon pohjalla tuhisi neljä pentua, kolme urosta ja yksi narttu. Ja niinpä tästä pentueesta ainokainen narttu jäi kotiin kasvamaan. Maisa on meidän perheen duracell-patteri .. hih..tämä  kertookin paljon :)

Sanoin aina, etten ikinä ota itselle urosta ja vannomatta paras :D Nyt laumassani on kaksi urosta, Mystica Line Let's Talk About Me "Frodo", joka asustelee vanhimman poikani Sakun kanssa sekä Mystica Line Let's Jump For Joy "Curttu". Curtulla onkin sitten olo kuin "kukolla tunkiossa" kun saa elellä yhteiselämää 8 nartun kanssa. Hyvin meidän lauma tulee toimeen keskenään ja minun ihanainen Mina-kuningatar kohta 14-vuotta, pitää yhä kurin ja järjestyksen lauman kesken.

Kasvattajan peruskurssin kävin helmikuussa 2006 ja kasvattajanimi Mystica Line minulle myönnettiin 3.7.2006. Kennelin nimi tulee Minan ja Ninnin mukaan. Vaikka voisi kuvitella, että se olisi ollut helppoa ”viännellä ja kiännellä” nimeä, mutta voin sanoa, että helppoa se ei ollut! Neljä nimiehdotusta kun piti hakemukseen olla.. Suuret kiitokset Hilpalle ja Miinalle avusta.. useaan otteeseen meillä oli Pelle Pelottoman miettimismyssy päässä ja lopulta se tuottikin tulosta. Tämä hyväksytty nimi oli listalla toisena.

Olen Suomen Kennelliiton ja Shetlanninlammaskoirat ry:n jäsen.

Kukapas se minä olen?

Olen reilusti jo täysi-ikäinen, pitkä hoikka oululainen .. niinku sanonta kuuluu. 

Ammatiltani olen koulunkäynninohjaaja ja työskentelen Haukiputaan koululla. 2006 suoritin Koulunkäynninohjaajan ammattitutkinnon. Vuonna 2009 aloitin työn ohella Koulunkäynninohjaajien erikoisammattitutkonto-opiskelut Oulun Seudun Ammattiopistossa ja sieltä valmistuin 1.6.2012.
Vuonna 2017 suoritin lähiesimeistyön ammattitutkinnon Oulun Seudun Ammattiopiston liiketalouden yksikössä.
Ja niin kuin sanota kuuluu: "elämä on ikuista oppimista", näin ollen opiskeluni jatkuvat. 1.8.2018 aloitan yhteisöpedagogin opinnot  Humanistisessa ammattikorkeakoulussa Helsingissä.

Shelttiyhdeksikön lisäksi perheeseeni kuuluu kaksi iki-ihanaa poikaani, Jere 17 ja Saku 21. Asumme Jeren kanssa Oulusta n.20 km pohjoiseen päin, Haukiputaalla. Meitä ympäröi kaunis luonto ja Kiiminkijoki virtaa "ihan vieressä". Vain muutaman minuutin ajomatka ja eteemme aukeaa meri, josta saamme nauttia majakkoineen ja kuohuvine laineineen.

Harrastuksista ei varmaankaan ole epäselvyyksiä, koiramaisiahan ne tupaa olemaan. Luonnossa liikutaan päivittäin ja asuinympäristö suokin siihen todella upeat mahdollisuudet.
Agilityä olen harrastanut Minan, Maisan ja Venlan kanssa. Mina kisasi kakkosluokassa, mutta agility-harrastuksen Mina on jättänyt jo nuoremmille. Maisan ja Venlan kanssa olen joutunut agilityharrastamisen jättämään tauolle oma polvivaivan vuoksi. Toiveissa olisi, että polvi kuntoutuisi niin, että pystyisin jatkamaan agilityharrastamista Venlan kanssa. 

Koiranäyttelyissähän me kuljemme ahkerasti ristiin rastiin Suomessa sekä ulkomaillakin.  Se onkin sitten ihan oma maailmansa. Aina kun hyppää autonrattiin ja suuntaa nokan kohti seuraavaa näyttelypaikkaa, niin silloin huomaa kuinka sitä nauttii näyttelyissä käymisestä,  siellä näkee kauniita koiria ja ystäviä ja tuttuja, joilla on sama harrastus.

Tässä tällainen pieni esittely minusta.

Tervetuloa tutustumaan sheltteihini. Toivottavasti viihdyt ja tulet vierailulle uudelleenkin.