Vuoden 2010-2011 uutiset


28.12.2011
Yöllä Maisa synnytti pentulaatikkoon kolme iki-ihanaa shelttipentua ♥ Yksi uros ja kaksi tyttöä. Maisa ja pennut voivat hyvin ja pennut kasvavat hurjaa vauhtia.  Huomenna pennut ovat sitten 1-viikon vanhoja :)

Maisan pentueen isä on Kråkeslottets Zeus.

Meillä riittää jännittämistä, kun Nastan synnytys lähenee ja sen 63 vrk tulee täyteen 1.1.2012 :) Uskoisin, että Nasta synnyttää aikaisemmin, mutta se jää nähtäväksi ;) Joten kyllä meillä on jännä loppuvuosi ja uusivuosi alkaa pennuntuoksuisena ♥ Toinen pentuhuone on laitettu valmiiksi ja nyt sitten vain odotellaan..

Hyvää loppuvuotta kaikille!!

20.11.2011
Marraskuu on pyörähtänyt jo yli puoleenväliin ja meillä kovasti odotellaan jo lumen ja pakkasten tulemista. Rapakelit alkaa jo nyppimään.. voi vain kuvitella kun on kahdeksan koiraa, että mitä ihanaa ne tassuissaan ja mahanpohjissaan sisälle kantavat :/ Imurin kanssa heilutaan ja lattioita pyyhitään.. paitsi, että itse yksin siihen en pysty. Minulle tehtiin 30.10 polven tähystysleikkaus ja sinne tehtiin täysremontti ja 4 viikon kepeillä kävely oli edessä. Nyt tästä on kolme viikkoa kepeillä kävelty ja viikko vielä edessä. Täytyy sanoa, että tuskaa se tällaiselle ihmiselle on, joka ei ole tottunut paikallaan olemaan :) Mutta ortopedi lupasi, että jalka saadaan kuntoon, joten tämä toipilas aika on pientä sen rinnalla, et jalka saadaan nyt kuntoon. Maltti on valttia! (..hmm.. itse sitä ei aina muista..)

Niinpä meillä sitten siivotaan poikain kanssa yhdessä ja ette kuulkaa usko.. kaikkea sitä keksii, että saa kotiaskareensa tehtyä ;)

Joulukuuta odotellaan kovasti ja toivotaan, että joulukuu tuo tullessaan meidän pentulaatikkoon pienten pentusten tuhinaa. Ensimmäiset pennut ovat (toivottavasti) odotettavissa viikolla 50 ja toiset viikolla 52. Mutta aika näyttää.. ja eiköhän se pentujen tuleminen varmistu tässä parin seuraavan viikon aikana :)

9.10.2011
Niin ne kauan odotetut juoksut sitten alkoivat meilläkin :) Joten joulupentuja olisi suunnitelmissa, jos kaikki menee hyvin. Mikäpäs sen ihanampaa, kun jouluna saa olla lomallakin, niin istuksia pentulaatikon vieressä  .. joten toivotaan parasta ♥

Viime viikonloppuna kävimme Jeren, Maaritin & Paavon ja Tuijan & Henkan & Nellin kanssa Annalankankaalla lenkkeilemässä ja laitoinkin muutaman kuvan kimppakivaa-kansion. Sieltä voi käydä katsomassa koirien hauskanpitoa syksyisessä jäkälämaastossa :)

5.10.2011
Niin se vaan on syksy tullut ja joulua, lunta ♥ ja pakkasta aletaan kohta odottelemaan :)

Juoksuja meillä ollaan odoteltu sitten elokuusta asti ja nyt tänään sitten paperitesti näytti sitä, että meillähän sitten alettiin juoksemaan .. vihdoinkin ;) Nyt sitten pari viikkoa odotellaan niitä "tärppipäiviä" ja sitten vain toivotaan parasta ja jos hyvin käy, niin meille pitäisi pentuja syntyä joulukuussa. Ja se onkin sopiva aika hoidella pentuja ♥ kun lomaakin sitten on :)

Agilityssä käydään Minan kanssa ja sillä mallilla ollaan, että josko sitten vuoden vaihteen jälkeen aletaan katselemaan kisoja mitä lähdetään kiertämään ja Maisa astuu sit heti, kun voi, niin kisaremmiin mukaan :)

Näyttelyssä tänä vuonna pyörähdetään ainakin Jyväskylässä ja sinne lähdetään Curtun kanssa.  Curtulle varmaankin otetaan matkaseuraa varmaankin, mutta ihan ei vielä ole tietoa, lähteekö sinne tyttö vaiko poika
mukaan ;) .. muutama päivä aikaa miettiä ;)

Syksyistä lokakuuta kaikille!

20.7.2011
Kylläpäs sitä on aikaa vierähtänyt, kun viimeksi olen kotisivuja päivitellyt. Mutta korjataanpas asia nyt :)

Kesä on kaikin puolin ihana ♥ Aurinkoa ja lämpöä on riittänyt.. ja toivotaan, että loppukesä on yhtä lämmin :)
Näyttelyissä olen käynyt Miisan, Curtun ja Frodon kanssa Varkaudessa, Elina Haapaniemellä ja hienosti kakarat osasivatkin esiintyä. Curttu oli pentuluokan 2 ja Frodo 3. Missa oli pentuluokan 2 KP. Nyt sitten odotellaan, että kakarat täyttävät 9kk, jotta päästään junioriluokkaan tepastelemaan :)
Nemon kanssa käytiin juhannuksena Rovaniemellä ja kotiin tuotavana oli EH.

Kalenteria plarataan ja mietitään loppuvuoden näyttelyjä. Mina kuningattaren kanssa lähdetään näyttelyihin, kunhan Mina vielä hieman kasvattaa turkkiaan.

Pentusuunnitelmiakin loppuvuodeksi on, mutta aika näyttää tuleeko pentulaatikkooni soopelilapsukaisia :)

25.11.2010
Tänään illalla kävimme Maisan & Nemon ja Milon kanssa silmätarkissa eläinlääkäri Akuutissa.

Kaikkien silmät olivat terveet, mutta Nemolta löytyi muutama ylimääräinen ripsi. Pentuna Nemon silmänpohjat kehuttiin kauniiksi ja ne kuvattiinkin silloin ja nyt niitä ihasteltiin jälleen ihan kahden lääkärin voimin
Tämän päiväinen Akuutissa käynti lämmitti

N-pennut ja L-pennut kasvavat tasaiseen tahtiin. Parin viikon päästä sitten matkataan kahdeksan pennun voimin pentutarkistukseen ja silmätarkistukseen :) Sen verran sain helpotusta tulevaan "savottaan", et sain paperit kotiin täytettäväksi ja vieläpä silmätipat saan pudottaa kotona pentusille :D
Onneksi mun vakkari nanny Päivi lähtee mukaan avuksi ;)

Pakkasta ja luntakin olemme saaneet jo ihan kivasti ja koirien mielestä se onkin mukavaa.. hmm.. ja tietenkin omasta mielestä kanssa.. ei se kura kantaudu enää sisälle ;)
Joulun valmistelut alkaa kohta olemaan käsillä ja piparien ja muiden herkkujen valmistelu alkaa. Meidän Mina pääsee sitten taas mieluiseen hommaan.. herkkujen vahtimiseen :D

Hyvää marraskuun loppua ja ihanaa joulunodotusaikaa!!

14.10.2010
Aamuyön pimeinä tunteina, lumen leijaillessa hiljaa taivaalta Nastani ♥ pyöräytti pentulaatikkoon neljä iki-ihanaista pentua, kaksi urosta ja kaksi narttua. Synnytys sujui nopeasti,  ilman mitään ongelmia :) Emä ja pennut voivat loistavasti! Kyllä on ihanaa, kun pentulaatikossa suhisee ♥ ;) Kyllä Nasta on aivan upea äiti! Rutistushalaus pentueen isälle Edille, Helskon Tsaikovskille ja Päivi-mummulle "vauvavalvojaisista" ;D (Kyllä se Päivi vaan jaksoi vuorokauden meillä olla ja päivystää sairaan kasvattajan seurana :))
Ja Ainille suuret kiitokset kätilöavusta ja seurasta!!
 

30.6.2010
Lomaterveiset Mystica Linen valtakunnasta :)

Säät ovat suosineet lomalaisia ja toivotaan, että jatkossakin saisimme nauttia auringosta ja lämmöstä :)

Kesälomalla olen reilun kaksi viikkoa ollut ja vajaa kuusi olisi jäljellä. Onpahan aikaa iltaisin istuksia koneella ja miettiä, mitä sitä keksis koirien "pään menoksi" :D Minan olen ilmoittanut ensi viikolle agilitykisoihin. Yhtä nollaa vaille olisi meidän nousu kakkosiin, jotenka sitä me yritetään Minan kanssa plakkariin saada. Ja näyttelyreissuja on tiedossa heinäkuun aikana Oulussa sekä Kemissä ja elokuun alkupuolella matkataan sitten Kuopioon.
Mina on armeliaasti pitänyt palttootaan yllä ja niinpä hän sitten astuu Kemissä Marja Talvitien arvosteltavaksi. Nemo matkaa Minan seurana.. taitaa olla arvon kuningattarelle sellainen "hovinarri" toi meidän Nemo :)

Aurinkoista kesäkuun viimeistä päivää ja vielä aurinkoisempaa heinäkuuta!!
 

12.6.2010
Tänään hyppäsimme Nemon kanssa Päivin & Onnin, Edin ja Nasun kyytiin ja matkasimme Raahen ryhmänäyttelyyn. Päivä oli mitä onnistunein :) Nemo ♥ nappasi junnuluokasta EH2 ja hienon arvostelun. Tuomarina oli Jan de Gids Alankomaat. Kätellessään tuomari kommentoi Nemoa ja kylläpäs se taas lämmitti sydäntä kuulla, että muutkin, kuin minä pidän Nemoa upeana ja kauniina "uroksenalkuna" ;) Annetaan nuoren "poijjaan" rauhassa kypsyä ja kehittyä.. hiljaa hyvää tulee :D Nemon arvostelu löytyy täältä

Eikä se hyvä loppunut tuohon Nemon saavutukseen. Onni nappasi ERIn ja voi kuinka ylpeä olin pikku Onni-Konnistani.. se liikkui kuin unelma :) ♥
Huomenna matkaamme sitten samalla kokoonpanolla Suomussalmelle kehiin ;)

Kesäloma on sitten alkanut ja kiire loppunut.. toivottavasti :) Puuhaa meillä onkin ihan riittämiin ja näyttelyjä kierrellään Nemon kanssa. Toivotaan vain, että se jaffa ja lämpö löytäisivät tämän Pohjois-Suomenkin.. ettei turhaan meidän tytötkään palttootaan bikineihin vaihtanut :)

Kaikille oikein aurinkoista kesäkuuta!! :)

31.5.2010
Perjantaina starttasin valkoisen ratsuni kohti Oulunsaloa, jossa nappasin kyytiin Kirsin ja Papun. Sitten känsin heppani keulan kohti Joensuuta. Joensuussa meitä kutsui näyttelykehät ja olikin todella mukavaa matkata pitkästä aikaa koko viikonlopun kestäviin näyttelyihin. Meiltä lähti matkaan Mina ♥ ja Nemo ♥.
Viikonloppu olikin upea! Mina sipsutteli lauantaina AVO ERI2 verran ja mukaan tarttui loistava arvostelu ja Nemo esiintyi ensimmäisen kerran junioriuroksissa ja tepsuttelikin hyvin EH:lla JUN luokkavoitoon! Sunnuntai ei jäänyt yhtään lauantaita huonommaksi. Minan pinkkilinja jatkui :) ja Nemon punainen vaihtui pinkkiin ja nappasi luokkavoiton jälleen! :) Olin erittäin tyytyväinen kummankin koiran esiintymiseen.
Minan arvostelut löytyy täältä klick ja Nemon puolestaan täältä klick

Agilityä liidetään Mystica Linessä kolmen koirakon voimin. Mina jatkaa entiseen malliin.. eli liitämistä todellakin ja Maisa seuraa äitinsä jalanjälkiä eli nopeutta riittää ja ohjaajalta kysytäänkin nopeutta, nopeutta ja vielä kerran nopeutta!!! :) Paljon on opittu, mutta paljon on vielä opittavana.. mutta näinhän se menee et; oppia ikä kaikki :)
Tänään kävimme Minan kanssa treeneissä ja täytyy sanoa, että pitkään aikaan oli kaksi upeaa rataa ♥ !! Yhteistyö pelitti ja ohjaajakin kerkesi hienosti tehdä pakkovalssin ja "twistin". Kiitos jälleen kerran vaativille kouluttajille :)
Nemon kanssa ollaan kanssa agilityn alkeisissa ja kyllä Nemo onkin hoksannut, että agility on kivaa puuhaa.

Täytyy sanoa, että on ilo ja onni nähdä koiriensa antavan satasella oman panoksensa treeneissä tai ihan missä vaan ja vielä kun näkee niiden nauttivan siitä.. se kuulkaa lämmittää sydäntä se ♥ !! Joten ei siinä voi omistajakaan pettää koiriensa luottamusta.. on satakymmenellä annettava oma panoksensa :)

Tästä on sitten hyvä jatkaa :) Parin viikon päästä Nemo astuu näyttelykehiin Raahessa ja Suomussalmella. Tytöt meillä nauttivat kesästä bikineissään ja syksyllä sitten kun bikinit vaihtuvat palttooseen, niin sitten tytötkin astuvat kehiin.

Hyvää toukokuun viimeistä päivää 2010!!

9.5.2010
Olimme Lieksan ryhmänäyttelyssä. Mina esiintyi sateesta huolimatta hienosti ja kotiin tuotavana olikin sijoitus avoimessa luokassa ERI3. Minan arvostelu löytyy täältä.
Nemo tepsutteli toisen kerran pentuluokassa ja Gunnel Holm tykkäsikin Nemosta ROP-pentu- tittelin verran :)
Nemon arvostelu löytyy täältä.


14.4.2010
Lauantaina 3.4 klo 01.30 starttasin Vasikkakujan valkoisen ratsun keulan kohti Juvan pääerikoisnäyttelyä. Mukaan meidän viisikosta pääsi Mina ♥ ja pikkumies Nemo. Tavoitteita meillä ei kummosempia ollut, vaan lähdettiin pitkästä aikaa ottaamaan tuntumaa millaista se on sipsutella näyttelykehissä.. ja voi, kun se olikin sitten mukavaa!!
Mina oli kehässä kuin kotonaan ja sipsutteli itselleen EH:n upean arvostelun kera :) Minan arvostelu löytyy täältä klick.
Ja meidän Nomo-neputin teki todellisen yllätyksen ihka ensimmäisessä näyttelyssään. Nemo esiintyi erittäin reippaasti ja käyttäytyminen oli todella hienoa ja sijoittuikin omassa luokassaan upeasti kolmanneksi!! Nemon arvostelu löytyy  täältä klick.Olin todella tyytyväinen molempien saavutukseen ja kotiin päästyäni plarasinkin ahkerasti näyttelykalenteria ja niinhän sitä taidetaan kevät ja kesä kierrellä näyttelyitä valkoisen ratsun siivittämänä.
Seuraavan kerran Mina ja Nemo astuvat kehiin äitienpäivänä 9.5, jolloin matkaamme Lieksaan näyttelyyn. Toivotaan, että kuningattareni malttaa pitää palttoonsa ;)

Kevät on ainakin täällä Oulun korkeudella edennyt vauhdilla.. vaikka vielä pari viikkoa sitten oli tunne, että lunta luodaan vielä juhannuksenakin, mutta nyt näyttää hyvälle ja jaffakin paistaa :) !!

20.3.2010
Eilen meillä oli pesu ja trimmauspäivä. Nemo sai ensimmäistä kertaa koko kauneudenhoitopaketin :) Hieman jännitin, että kuinka pikkuherra jaksaa "töröttää" pöydällä minun sitä kuivaillessa ja trimmaillessa. Mutta hienosti Nemo jaksoi olla ja lopputulos oli ♥. En Nemosta ole oikein kuvia saanut ja eilen sitten Jeren kanssa lähdimme kokeileen. Minä pidin Nemoa ja Jere napsi kuvia ja kyllä täytyy sanoa, että hienoja kuvia Jere osasi ottaakin. Hieman tuuli haittasi mein puuhastelua, mutta loppujen lopuksi kamerasta löytyi kuin löytyikin pari kelpo kuvaa. Ja ne löytyy täältä klick Helppoa koiran kuvaamien ei ole, oli siinä sitten vanha konkari tai sit aloittelija :)
Mina on sitten tänään vuorossa ja Minallehan se on jo tuttua puuhaa :)

Tänään Minan kanssa pyörähdetään harjoittelumielessä Virpiniemessä epävirallisissa agilitykisoissa. Harjoittelua ei koskaan ole liikaa. Tai sanotaanko niin, että ohjaaja tarvitsee enemmän harjoitusta.. ;)

Huhtikuun alussa sitten käännetään auton nokka kohti Juvaa, shelttien erikoisnäyttelyyn. Kyllä onkin kiva lähteä näyttelykehiin pitkästä aikaa! Siellä saakin sitten silmänruokaa ja oikein roppakaupalla, kun karvaiset ystävämme astelevat kehiin ja niitä onkin ilmoittautunut sankoin joukoin ;D


21.1.2010
Tänään kävimme Minan kanssa Akuutissa Kaisa Wickströmin silmäsyynissä ja terveethän ne Minan silmät olivat ♥♥

Meillä täällä elellään oikein kivaa aikaa :) Meidän neljästä neitokaisesta (kuka enemmän ja kuka vähemmän neitokainen :)) kolmella on juoksu ja sille viimeisellekin odottelen juoksua alkavaksi. Nuppi meinaa mimmitiimillä olla väliin aika piukeella, ja niinpä niitä sanomisia tulee aika tiuhaan tahtiin. Mein pikku-Nemo on välillä ihan pihalla :) Meinaan, kun se ei oikein ymmärrä, et miksi toiset rähisee ja sinne se tunkee itsensä ja siellä se seassa yrittää ärhennellä ja hampaitaan esitellä.. hih.. Mut tilanteesta se on ottanut kaiken irti, kun se on saanut nukkua minun sängyssä ja muut nukkuu keittiössä ja olohuoneessa :) Se varmaan mielessään ajattelee et :"on se vaan huippua olla yksin kukkona kanojen joukossa" :D

 

Oikein kirpeää tammikuun jatkoa!

12.1.2010
Oikein hyvää uutta vuotta kaikille!!

Niin se uusi vuosi alkoi ja uudet kujeet :) Näyttelykalenteria olen tässä muutaman päivän selaillut. Näyttelyissä on ollut niiiin pitkä tauko, että täällä jo lähtökuopissa takajaloilla potkiskellaan että päästäisiin taas kehiin. Tuusniemen näyttelyä olen katsellut, mut sitten huomasin, että meidän Nemo jää just kahta päivää vaille, että pääsisi astuun pentukehiin.. Mut ei auta!! Sitten seuraavana vaihtoehtona on Juvan erikoisnäyttely ja sitten perään tulee Vaasa. Niistäpä sitä on hyvä aloitella. Miehitystä tyttöjen osalta en vielä ihan tarkkaan osaa sanoa.. se riippuu kellä on palttoota ja kellä ei ;) Mutta se on varma, että  Nemo-Noimannin kanssa näyttelyitä kierretään. 
Vaikka Nemo oli ainukainen pentueessaan, niin se ei kyllä näy missään :) Nemosta on kasvanut oikein hieno ja ihmisrakas  herrasmies.