Vuoden 2015-2018 kuulumiset

23.7.2018
Viikonlopun näyttelyturnee saatettu onnellisesti loppuun. Lauantaina matkasin Pirkon - Mystica Line Aiming For Glory:n kanssa Ylivieskan Kv näyttelyyn. Hienosti Pirkko tepastelikin nuorten luokassa ja nappasi luokkavoiton SA:n kera. Sunnuntaina matkasinkin sitten vuorostaan Kemin KV näyttelyyn ja koirista mukana oli Pipa - Mystica Line She's The One, Pirkko sekä Curttu - Mystica Line Let's Jump For Joy.
Urosten valioluokka olikin sitten todella iso, 15 valio urosta! Huikeen kokoinen luokka upeita uroksia! Curttu oli tänään tuomarille hiukka liian suurikokoinen ja tuloksena hienosti VAL-ERI. Curttu ei tänään ollut täydessä palttoossa, vaan on alkanut pudotella palttootaan, joten nyt pidetään Curtun kanssa pieni "palttoonkasvatustauko" :)

Pirkko tepasteli taas hienosti ja nappasi nuorten luokassa luokkavoiton SA:n kera. Olen todella tyytyväinen Pirkon esiintymiseen, molempina näyttelypäivinä.
Mutta mitä teki Pipa!! Pipa teki kyllä sellaisen yllärin minulle, että itkuhan siitä kotona tuli :) Valionartuissa oli 9 kaunista narttua ja Pipa otti tässä VAL- luokkavoiton ja vielä PN1. Ja päivän kruunasi: Pipa oli ROP! Kemin KV:ssä oli ilmoitettu suuri määrä shelttejä, 91! Joten hieno päivä meillä oli Pipan kanssa!

Olen todella ylpeä Pipastani, joka muistuttaa niin paljon kuningatar Minaa, mummuaan, joka täytti 21.7.2018 upeat 14-vuotta! Mina on yhä ja edelleenkin meidän lauman johtaja, joka pitää järjestystä yllä ja tietää oman arvonsa meidän laumassa ja muut kunnioittavat sitä. Se päivä, kun minun pitää luopua Mina- kuningattarestani, toivon että se päivä ei vielä koita pitkään aikaan, tiedän että Pipasta tulee Minan manttelinperijä, niin lauman johtajana kuin kuningattarena.

18.7.2018
Viimeisestä sivupäivityksestä onkin vierähtänyt luvattoman paljon aikaa, mutta päivittelen sivujani ajantasalle tämän kesän aikana. Tämä kesä onkin ollut oikea "intiaanikesä". Ihanaa kun on aurinko paistanut ja ollut lämmintä, mutta koirien kannalta nämä ilmat ovat vähän liian raskaita. Sisälläkin on kuuma saatikka sitten tuolla ulkona. Pitkät lenkit ovat vain haaveissa, nyt tärkeintä on, että koirilla on mahdollisimman viileät oltavat sisätiloissa.

Paljon on suunnitelmissa, niin omissa opiskeluissakin kuin koiriin liittyvää. Toiveissa on, että Vasikkakujan pentulaatikkoon tupsahtaisi pentuja kevään 2019 aikana. Ja tietenkin näyttelysuunnitelmia on useammallekin koiralle. Tulevana viikonloppuna näyttelyjä on Ylivieskassa sekä Kemissä ja meiltä vahvistus näihin on: Curttu, Pipa sekä Pirkko. Syksyn ja loppuvuoden osalta osallistujakaartia katsellaan ja näyttäisi ainakin sille, että Seinäjoelle ja Jyväskylään meidän poppoo osallistuu ja mahdollisesti sitten joulukuussa Helsinki. Rajojen ulkopuolellekin ollaan tiirailtu siihen malliin, että josko sitä sinnekin vielä eksytään tämän vuoden puolella.

29.9.2016
Muutama jännittävä päivä takana, kun olen seurannut Miisan valmistautumista synnytykseen. Lämpöjä mittailtu viikon verran ja toissa iltana ne lämmöt sitten lähtivät laskuun ja eilen aamulla se lämpö sitten laski niin alas, että siitähän se piikki kiinni saatiin ja lämpö sit lähtikin nousuun niinkuin pitääkin. Ja eilen aamulla kun tarjosin ruokaa, niin ei kelvannut (vaikka edellisinä päivinä on kaikki ruuat menneet hotkimalla alas) joten tiesin, että tästä se homma nyt käynnistyy. Töistä tullessani Miisa seurailikin minua ja halusi olla rauhassa ja omassa pentulaatikossa. Siitäpä se sit homma eteni tasaseen ja varmasti ja Miisa reippaasti synnytti 5 jäntevää pentua, 3 trikki narttua ja 2 merle urosta. Miisa on loistava äiti ja huolehtii pennuistaan kyllä suurella emon rakkaudella. Tästäpä se meidän ihanainen pentuarki sitten alkaa ja olen kyllä ihan myyty noille pennuille ja kuin huomaamatta löydän itseni joka välistä pentulaatikosta.

U-pentue on siis syntynyt ja pentujen isä on ihanainen Jeonan Cool As Ice. Nimiäkin jo hieman mutusteltu, mutta ne viralliset nimet tulla tupsahtaa, kun pentuja aikansa seuraa.

Mukavaa loppuviikkoa ja alkavaa viikonloppua kaikille!

11.9.2016
Aikaa on kulunut viime päivtyksestä. Kevät toi tullessaan kaikkea kivaa näyttelyjen ja harrastusten parissa. Näyttelyjä on kierrelty kevään ja kesän aikana ja paljon ihania muistoja jäi tästä ajasta. Muun muassa maaliskuussa Seinäjoen ryhmiksessä Pipa - Mystica Line She's The One oli ROP ja sai toisen sertinsä. Samaisessa näyttelyssä Venla pyörähti pentukehässä ollen ROP-pentu.


Kesäkuun alussa kävimme Curtun - Mystica Line Let's Jump For Joy, Pipan - Mystica Line She's The One ja Venlan - Mystica Line Time Of My Life kanssa Estonia Winner 2016 ja siellä Curttu yllätti täysin! Minun ihanainen Curttuni oli ROP ja siitä tuli Viron muotovalio ja Viron Voittaja 2016. Kyllä oli todella hieno tunne! Pipan ja Venlan esiintymisiin olin todella tyytyväinen. Pipa oli AVO1 SA PN3 VACACIB ja Venla JUN ERI2.

Piteåssa kävimme heinäkuussa ja Pipa tepasteli todella hienosti ollen PN4 ja sai VASERT. Muutama näyttely on vielä tämän vuoden puolella tiedossa, mutta kokoonpano millä niihin osallistumme se jää nähtäväksi :) Siis kenellä turkkia, kellä ei :D

Pentusuunnitelmia minulla on myös, kun astutin heinäkuussa Miisan - Mystica Line Love At First Sight - Eilen sitten kaivoin stetarit esille ja kuulostelin, mitä sieltä masusta kuuluu ja sieltähän kuului hyvää, eli viikolla 39 meille syntyy uusia pieniä "lukukoiria".
Miisa onkin pötkistynyt nyt vähän ajan sisällä oikein kunnolla ja toivotaan, että loppuodotusaika ja synnytys menee hyvin.

17.1.2016
Hyvää alkanutta vuotta 2016 kaikille!

Siitä on aikaa, kun olen viimeksi kotisivuja päivitellyt ja paljon on puoleen vuoteen mahtunut kaikenlaista tapahtumaa. Maisan juhannuksena synnyttämät pennut ovat jo 7kk ikäisiä ihania kakaroita. Toinen pojista, Haiku, matkasi Helsinkiin Janetten ja Teron iloksi ja pienempi Vili-Vilperi, nykyisin Diego muutti ihan tuohon kiven heiton päähän joen taakse Tiina ja toisen kasvattini Pablon luokse. Pablo on Pipan veli, joten sisarukset pääsevät usein tapailemaan ja leikkimään.  Toinen narttupennuista Viivi, nykyisin Myytti muutti Kajaaniin Alinan ja Jessen luokse ja toinen tytöistä Venla jäi kotiin kasvamaan :)

Näyttelyissä olemme käyneet ahkerasti ja tämän vuoden näytteyt aloitettiin 9.1.2016 Kajaanin KV:ssä. Tuomari Elina Haapaniemellä oli tiukka linja ja Pipa oli hänelle hieman liian "joulukuntoinen" ja myönnän kyllä, että pikkasen Pipalta voisi nipistää painoa pois ja eiköhän me seuraavaan näyttelyyn olekin sitä nipistetty sen verran mitä pitää.
Miisa taas oli Elinalle hieman liian pitkärunkoinen. Curttu oli tuomarin mieleen ja sijoituskin oli PU3.
Näin on tämä vuosi kirpakkaissa pakkasissa aloitettu ja näyttelykalenteria plärätään ja mietitään, mihin sitä tänä vuonna suunnistetaan. Tarkoitus olisi, että Venlakin pääsisi vielä kerran pyörähtämään pentuluokassa. Venlahan tepasteli Helsingin Voittaja-näyttelyssä 6.12.2015 Marianne Holmin arvosteltavana ja arvostelu oli huikea!! Sijoitus oli pienten pentujen PEN1 KP ja PNP2, joten todella tyytyväinen olin Venlan sijoitukseen, ottaen huomioon, että tämä oli ensimmäinen näyttely ja vielä iso sellainen eikä oltu käyty edes nätöharkoissa. Joten ei voi muuta sanoa, kuin että kakaralla on mahtava luonne!

 

22.6.2015
Eilen 21.6.2015 syntyi pentulaatikkoomme yhdistelmästä Mystica Line Made Of Dreams & Dash'ing Optimistic Oliver neljä pentua,  2 urosta ja 2 narttua. Synnytys sujui, niinkuin Maisalla aina ennenkin, todella mallikkaasti ja ongelmitta ja toivotaan, että jatkokin sujuu yhtä hyvin. Nyt saadaan kesäaika nauttia ja seurata pentujen kasvua ja kehitystä ja toivotaan, että saamme lämpimän ja aurinkoisen kesän, jotta pennutkin saavat nauttia ulkona ensimmäisestä kesästään.

Kuvia pennnuista löytyy Kuvapankista T-pentuja kansiosta.

20.6.2015
Hyvää Juhannusta kaikille! Näin se on taas valon ja keskikesän juhla. Onneksi saimme nauttia auringosta ja sen tuomasta lämmöstä, vaikka alkuun näyttikin, että saamme toiston viime kesän kylmästä juhannuksesta. Toivotaan vain, että ilmat tästä ei kuin paranevat ja me jokainen saamme nauttia aurinkoisesta ja lämpimästä kesästä.

Meillä tällä hetkellä eletään hyvinkin jännittäviä aikoja. Maisan tiineys on edennyt siihen, että Maisan lämmöt ovat lähteneet laskuun ja tässä nyt jännitetään, josko meille syntyisi Juhannusvauvoja.
Pentuja odotellaan siis yhdistelmästä Dash'ing Optimistic Oliver & Mystica Line Made Of Dreams. Tässä linkki koiranettiin yhdistelmästä: Sasu & Maisa

1.6.2015

Uudet kotisivut alkavat olla vihdoinkin valmiit, vaikkakin päivittäminen on vielä kesken. Vielä pitää tietoja päivitellä sivuille ja nyt kun kohta alkaa lomakin, niin eiköhän ne tiedotkin sivuilla alka kohtapuoleen olla ajantasalla. Vanhojen kotisivujen päivitys on kyllä jäänyt, mutta Facebookin kautta on voinut seurata  meidän kuulumisia.
Kesä on saapunut ja meillä odotellaan kovasti juhannusta, koska näyttäisi nyt sille,  että juhannuksena meillä tuhisee pentulaatikossa pieniä shelttipentuja. Joten peukut pystyyn, että odotuksen loppuaika ja synnytys sujuu hyvin. Stetareilla on nyt muutaman päivän ollut käyttöä ja kyllä se on aina yhtä ihanaa ja koskettavaa löytää ne pienokaisten sydänäänet. Niitä kun kuuntelee, ei malta lopettaa.

Kesälomat on lapsilla jo alkanut ja itselläni vielä tämä kesäkuu pitäisi töissä pakertaa ja sitten alkaa kauan odotettu kesäloma. Toivotankin kaikille kesälomansa jo nyt aloittaneille, oikein ihanaa kesälomaa ja meille muille: jaksaa, jaksaa..